Σάββατο 21 Μαΐου 2011

10 προτάσεις για οικονομικές διακοπές..

Ξέρω..ξέρω..πλησιάζει το καλοκαιράκι κ οι περισσότεροι ήδη έχουμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε που θα πάμε φέτος διακοπές...  μαζί με αυτό όμως σκεφτόμαστε που θα βρούμε τα χρήματα.. οπότε ψάχνουμε κάποιον οικονομικό προορισμό.. και οικονομικές λύσεις!
Εδώ σας έχω 10 ιδέες για διακοπές με λιγότερα έξοδα..:


1) Είστε φίλοι της φύσης? Τότε μην το σκέφτεστε.. πάρτε στον ώμο την σκηνούλα σας το sleeping bag σας.. καρεκλάκια και ότι άλλο είδος καμπινγκ έχετε και πηγαίνετε σε όποιο οργανωμένο ή ελεύθερο κάμπινγκ θέλετε σε όποιο νησάκι σας αρέσει! Μπορείτε σίγουρα να μείνετε παραπάνω μέρες καθώς είναι πιο οικονομικό από οτιδήποτε άλλο! (το δε ελεύθερο κάμπινγκ είναι δωρεάν!!)
2) Εάν δεν σας αρέσει τόσο το κάμπινγκ και προτιμάτε να έχετε το δωματιάκι σας τότε φροντίστε να ενοικιάσετε δωμάτιο με κουζινάκι και ψυγείο ώστε να μπορείτε να παίρνετε το πρωινό σας και ένα βασικό γεύμα στο δωμάτιο για να μην χρειάζεται συνέχεια να τρώτε σε ταβερνάκια η εστιατόρια, που ναι μεν είναι καλά..αλλά οι τιμές τους το καλοκαίρι είναι λίγο τσουχτερές!!
3) Έχετε αποφασίσει ήδη εδώ και καιρό ότι φέτος το καλοκαίρι θα πάτε διακοπές εκτός Ελλάδος?? Τότε φροντίστε να κλείσετε από νωρίς τα αεροπορικά εισητήρια γιατί αν τα αφήσετε για την τελευταία εβδομάδα θα τα πληρώσετε τριπλάσια.. και λίγα λέω!
4) Σας αρέσει το καφεδάκι στην παραλία? Φροντίστε να έχετε μαζί σας το δικό σας σέικερ καφέ ώστε να μην πληρώνετε κάθε μέρα καφέ από το πλησιέστερο beach bar! (προτιμήστε αυτά που κρατούν την θερμοκρασία για αρκετή ώρα)
5) Πήγατε σε ένα μέρος που απαιτεί μία καλή ξενάγηση? Δεν χρειάζεται να πάρετε το αμάξι σας μαζί.. ενοικιάστε ή αυτοκίνητο ή μηχανάκι ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποιείστε την τοπική συγκοινωνία για όσες μέρες εσείς επιθυμείτε!
6) Εάν όμως θέλετε το δικό σας αμάξι τότε καλύτερα είναι να πάτε διακοπές με παρέα..ώστε να μοιράζεστε τα έξοδα μεταφοράς!!
7) Σε πολλά μέρη εφαρμόζουν το happy hour coctail!Τι σημαίνει αυτό? Κάποιες ώρες τις ημέρας, συνήθως 8-10 ή 9-11 πολλά μαγαζιά bar προσφέρουν στην μισή τιμή τα ποτά τους ή 1+1 δώρο.. πιστέψτε με.. είναι από τις καλύτερες ώρες για ποτό! :))
8) Θέλετε να μείνετε σε ξενοδοχείο? Φροντίστε να παρέχει πρωινό και αν είναι δυνατό ένα γεύμα.. αν όχι παζαρευτείτε το..χεχε.. θα σας βγάλει από πολλά έξοδα.. και μην βαριέστε να ξυπνήσετε το πρωί.. το πρωινό είναι από τα σημαντικότερα γεύματα!
9) Φίλες μου..δεν είναι ανάγκη να πάμε στις διακοπές για ψώνια.. βέβαια ένα αναμνηστικό θα το πάρουμε.. πριν όμως αγοράσετε οτιδήποτε κάντε πρώτα μία έρευνα αγοράς και σιγουρευτείτε ότι το επόμενο μαγαζάκι δεν είναι πιο οικονομικό! 
10) Τέλος..προτιμήστε ένα προορισμό όχι τόσο δημοφιλή.. δεν είναι ανάγκη να πάμε όλοι Μύκονο ή Πάρο.. ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε τόσα όμορφα μέρη και τόσα υπέροχα νησιά.. να είστε σίγουροι ότι σε ένα όχι τόσο πολυπληθές μέρος οι ντόπιοι θα σας υποδεχτούν με μία ανοιχτή αγκαλιά.. θα σας προσφέρουν ότι καλύτερο έχουν..και οι τιμές τους σίγουρα θα είναι πιο ανθρώπινες και δε θα θυμίζουν φαρμακείο! :))



Ελπίζω να σας έδωσα καμία χρήσιμη ιδέα.. Καλό σας βράδυ!

Έχει και ο εγκέφαλος τις ''ώρες'' του!

 Μελέτες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος έχει και αυτός τις ''ώρες'' του. Όντως υπάρχουν ώρες της ημέρας που ο εγκέφαλος αποδίδει καλύτερα? Και αν ναι, ποιές ώρες είναι αυτές.. και τι όφελος έχουμε?
Μετά από μία έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα κάθε πότε και πως πρέπει να χρησιμοποιώ τον εγκέφαλο μου!!! (χρήσιμο..δε μπορώ να πω... :P)
 Συγκεκριμένα... αν ξεκινάτε τη μέρα σας ξυπνώντας πρωί-πρωί τότε φροντίστε η μέρα σας να ξεκινάει με την σεξουαλική πράξη!!! Μα τι σας λέω?? Με την τσίμπλα στο μάτι?? Και όμως έρευνες έδειξαν ότι στις 7-8 το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να γίνει η σεξουαλική πράξη καθώς η έκκριση τεστοστερόνης (της ορμόνης που μας τονώνει την ερωτική μας διάθεση) τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είναι στα ύψη τις πρωινές ώρες!!! 
 Στη συνέχεια εάν η δουλειά σας απαιτεί πνευματική άσκηση και σκέψη τότε η καλύτερη ώρα για να εργαστείτε ή να μελετήσετε είναι στις 11 το πρωί.. κατά τα λεγόμενα αυτή την ώρα ο εγκέφαλος είναι πιο ξεκούραστος από κάθε άλλη ώρα της μέρας και αποδίδει στο μέγιστο βαθμό του. 
 Κατά τις 2 κάνετε ένα break από την μελέτη για φάτε το μεσημεριανό σας ή έστω ένα σνακ! Χαλαρώστε για κανένα μισάωρο..το ιδανικό είναι να αποκοιμηθείτε για 20 λεπτά.. 20 λεπτά μεσημεριανού ύπνου είναι αρκετά για να ηρεμήσει ο εγκέφαλος και ο οργανισμός μας. 
Σηκωθείτε φτιάξτε ένα καφεδάκι και κατά τις 4 συνεχίστε την εργασία σας ή το διάβασμα σας.. στις 4 το απόγευμα ο εγκέφαλος λειτουργεί σαν ηλεκτρονικός υπολογιστής.. κάνει με περισσότερη ευκολία μαθηματικές πράξεις, σκέφτεται πιο πρακτικά και πιο αποτελεσματικά! Δεν είναι τυχαίο που φήμες λένε ότι στις 4-6 το απόγευμα τα νύχια και τα μαλλιά μας μεγαλώνουν πιο γρήγορα, καθώς ο εγκέφαλος μας είναι σε εγρήγορση!
 Κατά τις 7 είναι η ώρα του παιδιού!! Κάντε μία παύση από την δουλειά σας γυμναστείτε εάν αυτό είναι δυνατό και στη συνέχεια φάτε ένα φρούτο ή ένα σνακ.. διασκεδάστε με φίλους, παιδιά οικογένεια.. και πάρτε τον χρόνο σας για να χαλαρώσετε!
 Εάν έχετε διάθεση για βόλτα στις 9 είναι η ιδανική ώρα.. προσοχή όμως μην ξενυχτήσετε πολύ γιατί στις 12 πρέπει να κοιμηθείτε για να προλάβει ο εγκέφαλος και ο οργανισμός να ξεκουραστεί και να γεμίσουν οι μπαταρίες σας! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η σταχτοπούτα έπρεπε να γυρίσει σπίτι στις 12.. πως αλλιώς θα διατηρούσε όμορφο το φρέσκο προσωπάκι της!!!

 Οπότε έχετε ζήσει μία μεγάλη μέρα.. έχοντας αξιοποιήσει πλήρως τις ικανότητες του εγκεφάλου σας!
 Ετοιμαστείτε γιατί η επόμενη μέρα δεν αργεί να έρθει.. :))


Να έχετε ένα όμορφο απόγευμα!!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τρίτη και 13.. γρουσουζιά ή προκατάληψη;;

 Όταν ήμουν μαθήτρια και έδινα εξετάσεις στις 13 του μήνα καθόμουν κ διάβαζα πιο πολύ από ότι συνήθως.. εάν μάλιστα έπεφτε κ μέρα Τρίτη..δεν έμπαινα καν στην διαδικασία να πάω να γράψω διαγώνισμα... άραγε να αντιδρούσα υπερβολικά ή απλά έψαχνα αφορμές να μην πάω σχολείο;;;
 Από που όμως ξεκίνησε αυτός ο μύθος της Τρίτης και 13;
Κατά την ελληνική παράδοση η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη μέρα καθώς είναι η μέρα που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια του Μωάμεθ του Πορθητή (Τρίτη 29 Μαΐου 1453)!!! Από τότε γιορτές και γλέντια δεν γίνονταν ποτέ Τρίτη και τα σπιτικά παρέμεναν κλειστά για τους επισκέπτες.  Μα γιατί όμως δε λέμε Τρίτη και 29 αφού 29 είχε ο μήνας; Γιατί το 13 είναι ο αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 . Προσέξτε 12 οι μήνες, 12X2 οι ώρες, 12 οι θεοί του Ολύμπου, 12 και οι μαθητές του Χριστού, 12 οι άθλοι του Ηρακλή. Οπότε ο αμέσως επόμενος αριθμός θεωρούταν ''καταστροφικός''. Σκεφτείτε, ο Φίλιππος Β' της Μακεδονίας λέγεται πως πέθανε αφότου τοποθέτησε το άγαλμα του δίπλα σε αυτά των δώδεκα θεών του Ολύμπου, στο Μυστικό Δείπνο παρίστανται 12 μαθητές και ο Χριστός. Μετρώντας ως Πρώτο τον Ιησού 13ος θα ήταν ο Ιούδας, το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται στο θηρίο και τον Αντίχριστο, τα δύο δημιουργήματα του Διαβόλου και τέλος ο αριθμός 13  στα χαρτιά Ταρό δηλώνει τον θάνατο.. γνωστό ως ''13 να είναι οι μέρες σου'' (αστειάκι!)


Καλά όλα αυτά να τα καταλάβω... στην συνέχεια όμως άρχισα να φοβάμαι και την Παρασκευή.. έλεος αναγκαστικά κάποια μέρα του μήνα θα έχει 13..τι να κάνουμε!
Αυτή η μόδα της Παρασκευής όμως μας ήρθε από τα ξένα και επειδή οι Έλληνες είναι fashion icons υιοθέτησαν και αυτή την γρουσούζικη μέρα! Φήμες λένε ότι η Παρασκευή ήταν οι μέρα που η Έυα έφαγε το μήλο και έτσι έφυγαν από τον Παράδεισο! Αααααχ Έυα τι μας έκανες!




Ωστόσο μεγαλώνοντας κατάλαβα πως δεν έφταιγε η μέρα που δεν έπαιρνα καλό βαθμό..όταν δεν διάβαζα το ίδιο συνέβαινε και στις 12... και στις 14 του μήνα! :)


Σας φιλώ..

Ήλιος και μαύρισμα... προσοχή!

 Είναι φυσικό να περιμένουμε το καλοκαίρι με ανυπομονησία για να τρέξουμε στις παραλίες και στις πισίνες. Κυριότερος λόγος φυσικά για εμάς τις γυναίκες είναι..ένα ωραίο μαύρισμα που θα καλύπτει κάποιες από τις ατέλειες του σώματος μας.. πόσο αθώο όμως μπορεί να είναι ένα όμορφο μαύρισμα και τι κινδύνους κρύβει?
 Η πολύ έκθεση μας στο ήλιο ειδικά τις ώρες 12-4 θέλει ιδιαίτερη προσοχή και προφύλαξη.Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί τον πιο συχνό τύπο καρκίνου. Είναι δε πολύ συχνός στις χώρες με αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία, όπως είναι η Ελλάδα. Ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται συχνότερα στην περιοχή του δέρματος που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε σημεία του σώματος που δεν είναι εκτεθειμένα.
 Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους είναι ότι βάζοντας αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας δεν μαυρίζουμε.. λάθος.. μαυρίζουμε και πολύ καλά μάλιστα.. έχοντας κερδίσει ένα πιο σταθερό μαύρισμα χωρίς εγκαύματα ή σημάδια από τον ήλιο. Έτσι κερδίζουμε και αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα αλλά παράλληλα προστατευόμαστε από τις ηλιακές ακτινοβολίες.



Εδώ είναι κάποιες χρήσιμες συμβουλές για προστασία:

  • Σταδιακή και σύντομη έκθεση στον ήλιο – όχι μαύρισμα «express»
  • Μείωση χρόνου έκθεσης στον ήλιο
  • Διατροφή με πλούσια σε Β – καροτίνη φρούτα και λαχανικά
  • Προετοιμασία του δέρματος με ειδικές κρέμες.
  • Καπέλο, ομπρέλα, σκιά..
  • ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ, (να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες).....ακόμη και σε σκιά ή συννεφιά.
  • Ενυδάτωση με ενυδατικά προϊόντα.                                                                                         

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σχέσεις...

 Πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις για τον καθένα από εμάς?
Για εμένα είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που μου δίνουν όρεξη για ζωή.. 
Μία σχέση μπορεί να είναι οικογενειακή..φιλική.. ερωτική..επαγγελματική.. τι είναι πιο σημαντικό?
 Η απάντηση πιστεύω πως είναι όλα τα παραπάνω. Για να έχουμε μία ισορροπημένη ζωή πρέπει να έχουμε ισορροπημένες σχέσεις  με όλους τους ανθρώπους γύρω μας.. 
Για παράδειγμα όταν βλέπεις την οικογένεια σου αγαπημένη και να στηρίζει ο ένας τον άλλον τότε νιώθεις πραγματική ευτυχία και ασφάλεια.. όταν μιλάς με την/τον κολλητή/ο σου και εξομολογείσαι κάποιο πρόβλημα  σου ή κάτι που απλά έγινε σήμερα, χαίρεσαι και ηρεμείς απίστευτα γιατί ξέρεις ότι έχεις έναν άνθρωπο που σε καταλαβαίνει απόλυτα και ζει αυτά που λες  σαν να είναι μέσα στο μυαλό σου.. όταν ξέρεις ότι κάπου υπάρχει κάποιος που σε αγαπάει κ σε νοιάζεται και αξίζει την δική σου αγάπη και εμπιστοσύνη νιώθεις μοναδικά τυχερός..όταν ανταμοίβεσαι ψυχικά από την προσφορά σου στο κοινωνικό σύνολο τότε νιώθεις ότι αυτό που κάνεις σε γεμίζει ακόμα περισσότερο σαν άνθρωπο και σε βάζει αυθόρμητα στην διαδικασία να γίνεσαι καλύτερος..


 Δυστυχώς στις μέρες που ζούμε οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. 
Οι περισσότεροι ζούνε μόνο για την δουλειά τους και υποβαθμίζουν ή παραγκωνίζουν κάθε τι που έχουν ανάγκη με αποτέλεσμα να έχουμε επί το πλείστον ανθρώπους συναισθηματικά κενούς. Τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε αυτά τα άτομα είναι η προσωπική φιλοδοξία για την πρόοδο τους που πολλές φορές οδηγεί σε αντιζηλίες ψέμματα ή διχόνοιες. Οι σχέσεις γίνονται απρόσωπες και επιφανειακές γιατί δεν έχουνε τον χρόνο και το θάρρος να αποκαλύψουν τι πραγματικά νιώθουν στους συνανθρώπους τους είτε αυτό είναι αγάπη είτε θυμός. Ο εγωισμός αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε μοναξιά..
 Βγείτε..συναντήστε αγαπημένα σας πρόσωπα..αποκαταστήστε σχέσεις που ίσως έχετε παραμελήσει..  και πάντα να σέβεστε αυτόν που έχετε απέναντι σας για να σας σέβεται και αυτός!


 Κανείς δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις.. μην αφήνεις για αύριο κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα.. το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ για αυτό βρες χρόνο για ένα χαμόγελο, ένα φιλί, μία γλυκιά κουβέντα!


Να έχετε ένα όμορφο βράδυ.. :)

Νεκρά κύτταρα....ξου-ξου!!!!

 Βασικά..καλησπέρα σας!!!! :))
Μετά από μία ώρα γυμναστικής είπα να μοιραστώ μαζί σας κάποια κόλπα που κ εγώ προσπαθώ να τηρώ όταν γυμνάζομαι...
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ένα από τα καλύτερα είδη γυμναστικής είναι το γρήγορο περπάτημα σε συνδυασμό με τρεξιματάκι.. γυμνάζεται όλο το κορμί, ξυπνούν οι μύες του σώματος και βοηθάει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος!
 Πως μπορούμε όμως να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όχι μόνο στους μύες μας αλλά και στο δέρμα μας? Όσο περισσότερο ιδρώνουμε τόσο το καλύτερο για το δέρμα, καθώς έτσι φεύγουν τα νεκρά κύτταρα του σώματος και οι τοξίνες που δημιουργούνται από το περιττό λίπος που έχουμε.
 Το κολπάκι που σας έλεγα... για καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερο ιδρώτα τρέξτε φορώντας κολάν γυμναστικής ή οποιοδήποτε κολάν μέσα από την φόρμα σας..έτσι τα πόδια θα είναι πιο σφιχτά ''κρατημένα'' οπότε θα γυμνάζονται καλύτερα και λόγω της θερμοκρασίας θα ιδρώνετε περισσότερο..!
 Στη συνέχεια αφού γυρίσετε σπίτι κάντε ένα ντους με χλιαρό νερό και τρίψτε το σώμα σας (κυρίως πόδια-κοιλιά-μπράτσα) με τα ειδικά σφουγγαράκια που έχουν πιο τραχιά επιφάνεια.
Οπότε ότι νεκρό κύτταρο έχει απομείνει... θα φύγει!!!! Τέλος αφού ,ξεπλυθείτε-σκουπιστείτε, απλώστε στο σώμα σας ενυδατική κρέμα ή κρέμα σύσφιξης ή κρέμα κατά της κυτταρίτιδας!!! 
Το δέρμα σας θα είναι σίγουρα πιο απαλό ενυδατωμένο χωρίς σημάδια αφυδάτωσης!
 Εάν το επαναλαμβάνετε τακτικά όλο το πρόγραμμα σίγουρα θα δείτε σύντομα θετικά αποτελέσματα και σημάδια σύσφιξης στο σώμα σας!



Καλό τρέξιμο.. καλό τρίψιμο...και πολύ καλά αποτελέσματα! :))