Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Δίαιτα από Δευτέρα....? Όχι πια..........!

Αγαπητές φίλες καλησπέρα σας,
σας έχω μία πρόταση που κ εγώ μόλις τώρα ανακάλυψα.. χάσετε κιλά ή διατηρηθείτε στα κιλά σας έχοντας κάθε μέρα το προσωπικό σας διατροφολόγιο..ειδικά φτιαγμένο για εσάς από τους ειδικούς της Kellogs!!

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

To Κεφάλι Ψηλά!!

 Παρακολουθώντας την euorovision και καμαρώνοντας τον ωραιότατο Λούκα να χορεύει το ζειμπέκικο... είπα να ψάξω να δω την ιστορία του... όχι του Λούκα.. του ζειμπέκικου! (του Λούκα την ξέρω από πρώτο χερί!!)

 Οι ζεϊμπέκοι της Μικράς Ασίας αναφέρεται στην ιστορία και τον πολιτισμό ομάδων ανθρώπων με ιδιότυπα κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, που έζησαν για αρκετούς αιώνες στις κεντροδυτικές περιοχές της αιγαιακής Μικρασίας.Οι Ζεϊμπέκοι αγωνίστηκαν πεισματικά για τη διατήρηση της ελευθερίας και της αυτονομίας τους, ανέπτυξαν δυναμική – και συχνά επαναστατική – δράση και έγιναν γνωστοί ως οι σημαντικότεροι εκφραστές της κοινωνικής ληστείας στην Ανατολία. Η ζωή και η δράση τους τροφοδότησε τη λαϊκή καλλιτεχνική φαντασία, τη λογοτεχνία, τη μουσική, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τέχνη της φωτογραφίας, τη δημοσιογραφία, τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.Το ντύσιμό τους ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο,πεντακάθαροι,με λευκό δέρμα,(οι Τούρκοι τους αποκαλούσαν,οι Έλληνες με το ασημένιο σώμα).Θεμελιώδεις αξίες τους,ηθική,τιμιότητα,γενναιότητα,φιλανθρωπία(κάτι σαν Ρομπέν των φτωχών).Με τη λέξη Ζεϊμπέκης ακόμα και σήμερα οι Τούρκοι εννοούν το λεβέντη,το παλικάρι.




πηγή: Θωμάς Κοροβίνης, ''Οι ζειμπέκοι της Μικράς Ασίας''