Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Έχει και ο εγκέφαλος τις ''ώρες'' του!

 Μελέτες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος έχει και αυτός τις ''ώρες'' του. Όντως υπάρχουν ώρες της ημέρας που ο εγκέφαλος αποδίδει καλύτερα? Και αν ναι, ποιές ώρες είναι αυτές.. και τι όφελος έχουμε?
Μετά από μία έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα κάθε πότε και πως πρέπει να χρησιμοποιώ τον εγκέφαλο μου!!! (χρήσιμο..δε μπορώ να πω... :P)
 Συγκεκριμένα... αν ξεκινάτε τη μέρα σας ξυπνώντας πρωί-πρωί τότε φροντίστε η μέρα σας να ξεκινάει με την σεξουαλική πράξη!!! Μα τι σας λέω?? Με την τσίμπλα στο μάτι?? Και όμως έρευνες έδειξαν ότι στις 7-8 το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να γίνει η σεξουαλική πράξη καθώς η έκκριση τεστοστερόνης (της ορμόνης που μας τονώνει την ερωτική μας διάθεση) τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είναι στα ύψη τις πρωινές ώρες!!! 
 Στη συνέχεια εάν η δουλειά σας απαιτεί πνευματική άσκηση και σκέψη τότε η καλύτερη ώρα για να εργαστείτε ή να μελετήσετε είναι στις 11 το πρωί.. κατά τα λεγόμενα αυτή την ώρα ο εγκέφαλος είναι πιο ξεκούραστος από κάθε άλλη ώρα της μέρας και αποδίδει στο μέγιστο βαθμό του. 
 Κατά τις 2 κάνετε ένα break από την μελέτη για φάτε το μεσημεριανό σας ή έστω ένα σνακ! Χαλαρώστε για κανένα μισάωρο..το ιδανικό είναι να αποκοιμηθείτε για 20 λεπτά.. 20 λεπτά μεσημεριανού ύπνου είναι αρκετά για να ηρεμήσει ο εγκέφαλος και ο οργανισμός μας. 
Σηκωθείτε φτιάξτε ένα καφεδάκι και κατά τις 4 συνεχίστε την εργασία σας ή το διάβασμα σας.. στις 4 το απόγευμα ο εγκέφαλος λειτουργεί σαν ηλεκτρονικός υπολογιστής.. κάνει με περισσότερη ευκολία μαθηματικές πράξεις, σκέφτεται πιο πρακτικά και πιο αποτελεσματικά! Δεν είναι τυχαίο που φήμες λένε ότι στις 4-6 το απόγευμα τα νύχια και τα μαλλιά μας μεγαλώνουν πιο γρήγορα, καθώς ο εγκέφαλος μας είναι σε εγρήγορση!
 Κατά τις 7 είναι η ώρα του παιδιού!! Κάντε μία παύση από την δουλειά σας γυμναστείτε εάν αυτό είναι δυνατό και στη συνέχεια φάτε ένα φρούτο ή ένα σνακ.. διασκεδάστε με φίλους, παιδιά οικογένεια.. και πάρτε τον χρόνο σας για να χαλαρώσετε!
 Εάν έχετε διάθεση για βόλτα στις 9 είναι η ιδανική ώρα.. προσοχή όμως μην ξενυχτήσετε πολύ γιατί στις 12 πρέπει να κοιμηθείτε για να προλάβει ο εγκέφαλος και ο οργανισμός να ξεκουραστεί και να γεμίσουν οι μπαταρίες σας! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η σταχτοπούτα έπρεπε να γυρίσει σπίτι στις 12.. πως αλλιώς θα διατηρούσε όμορφο το φρέσκο προσωπάκι της!!!

 Οπότε έχετε ζήσει μία μεγάλη μέρα.. έχοντας αξιοποιήσει πλήρως τις ικανότητες του εγκεφάλου σας!
 Ετοιμαστείτε γιατί η επόμενη μέρα δεν αργεί να έρθει.. :))


Να έχετε ένα όμορφο απόγευμα!!

1 σχόλια:

Gee Pontius είπε...

Πολλές θα διαμαρτυρηθούν για την ώρα του σεξ που προτείνεται ...

Δημοσίευση σχολίου