Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Λευκά δόντια..χωρίς λεύκανση!!!

 Θέλετε λευκότερα δόντια αλλά δεν μπορείτε να κάνετε λεύκανση???? Σας έχω εναλλακτική λύση...
Μετά από το πρωινό σας βούρτσισμα με την οδοντόκρεμα βουρτσίστε τα δόντια σας με μαγειρική σόδα...απλώστε την σκόνη στην οδοντόβουρτσα και πλύνετε τα δόντια σας όπως ακριβώς τα πλένετε και με την οδοντόκρεμα.. επαναλάβετε κάθε δεύτερη μέρα και σίγουρα με τον καιρό θα δείτε διαφορά στο χαμόγελο σας!! :)
 Επίσης μία φορά τον μήνα προσθέστε 1-2 σταγόνες λεμονιού στην σόδα ανακατέψτε και βουρτσίστε!


Καλά και λευκά αποτελέσματα!!! :)

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

''Γαμψά Νύχια''

 Το καλοκαιράκι φτάνει.. εγώ προσωπικά άνοιξα την ντουλάπα μου κ έκανα το ετήσιο ξεκαθάρισμα.. τι θα φορέσω φέτος..τι όχι.. τι μου λείπει.. τι θα πάρω????
 Έτσι αναρωτήθηκα τι ''παίζει'' φέτος το καλοκαίρι σε χρώματα, σχέδια, υφάσματα...η απάντηση ήταν: ''Γαμψά Νύχια''.... οοοοοόχι δεν είναι στην μόδα τα μακρυά νύχια που στις άκρες γυρίζουν προς τα μέσα (βλέπε μάγισσες!!!!) αλλά το γαμψά νύχια αναφέρεται στο φετινό χρώμα του καλοκαιριού... στο φεστιβάλ μόδας στην Νέα Υόρκη ανακοινώθηκε ότι το φετινό χρώμα του καλοκαιριού είναι μία διασταύρωση μεταξύ Κόκκινο-Ροζ.. το ονόμασαν ''γαμψά νύχια''. Το κόκκινο-ροζ χρώμα εκφράζει φρεσκάδα και δυναμικότητα, που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε με αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις, οι οποίες μας περιμένουν το 2011.


 Οπότε.. βγείτε στην αγορά..δοκιμάστε αέρινα υφάσματα σε κόκκινες-ροζ-κοραλί αποχρώσεις.. όχι μόνο σε ρούχα αλλά και σε αξεσουάρ.. τσάντες, καπέλα βραχιόλια, πλατφόρμες!!
Να τονίσω ότι ο συνδυασμός κόκκινο-ροζ με το floral στυλ (λουλουδαάο στυλ!!) θα είναι ιδανικός!!! (προσωπική γνώμη)
 Τολμείστε δαντελωτούς συνδυασμούς σε στενά φορέματα.. baloo φούστες.. ψηλοκάβαλες φόυστες με t-shirts (μέσα απο την φούστα) και φυσικά πέδιλο-πλατφόρμα!!!!!
Τα ξαναλέμε!!! :)

Γνωρίζατε ότι.....

Τα περισσότερα φρούτα, λουλούδια, φυτά που υπάρχουν γύρω μας στην φύση έχουν ευεργετικές ιδιότητες τόσο στην ψυχική μας όσο και στην σωματική μας διάθεση.. εδώ είναι κάποια από αυτά με τις ιδιότητες του..(όπως τις βρήκα σε διάφορες σελίδες ειδικών)

Βασιλικός: Ο βασιλικός είναι τονωτικό αιθέριο έλαιο. Είναι ιδανικός σαν αρωματικό χώρου, ηρεμεί και χαλαρώνει. Είναι αποτελεσματικός στα κρυολογήματα αλλά και σε τσιμπήματα εντόμων.
Γκρέιπ φρουτ: Το αιθέριο έλαιο από γρέιπ φρούτ, είναι αναζωογονητικό και αντικαταθλιπτικό. Βοηθά στη γρήγορη αποβολή τοξινών για αυτό και είναι ιδανικό κατά της κυτταρίτιδας και της παχυσαρκίας. Είναι ιδανικό έλαιο για μπάνιο και μασάζ.
ΔάφνηΤο αιθέριο έλαιο της δάφνης, είναι καταπραϋντικό και κατευναστικό. Είναι ιδανικό για ρευματοειδής παθήσεις, για όλες τις δερματίτιδες και για την τριχόπτωση.
ΔεντρολίβανοΤο αιθέριο έλαιο από δενδρολίβανο, είναι αναζωογονητικό, αντισηπτικό, διεγερτικό και βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση. Ιδανικό για το κρυολόγημα και τη βρογχίτιδα. Δρα ως επουλωτικό σε πληγές και καψίματα.
Δυόσμος: Το αιθέριο έλαιο από δυόσμο, είναι καταπραϋντικό και κατευναστικό. Ιδανικό για τον πονοκέφαλο, τα πρησμένα άκρα αλλά και σε χρόνιες δερματικές παθήσεις.

Κανέλα:Το αιθέριο έλαιο της κανέλας είναι, αντισηπτικό και θερμαντικό. Ιδανικό για τις άτονες επιδερμίδες και τον αρωματισμό του χώρου.
ΛεβάνταΤο αιθέριο έλαιο της λεβάντας, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι αναζωογονητικό και αντικαταθλιπτικό.Είναι ιδανικό για το μπάνιο, την περιποίηση εγκαυμάτων και τσιμπημάτων από έντομα. και για τη φροντίδα κάθε λογής σημαδιών και εκδορών που προκαλούνται στην επιφάνεια του δέρματος. Τονώνει το νευρικό σύστημα βοηθά στους πονοκεφάλους.
ΛεμόνιΤο αιθέριο έλαιο από λεμόνι, είναι αναζωογονητικό, αντιφλωγιστικό τονωτικό, αντιμικροβιακό και στυπτικό. Ιδανικό για τσιμπήματα εντόμων, δερματίτιδες, φλεβίτιδες, κιρσούς αλλά και για δέρματα θαμπά. Προσοχή καλύτερα να μην το χρησιμοποιούμε πριν από την έκθεση σας στο ήλιο. 

Μέντα: Το αιθέριο έλαιο της μέντας, είναι τονωτικό, αντισηπτικό ανακουφίζει από το κρυολόγημα και τον πυρετό. Ιδανικό για καθαρή αναπνοή και για τσιμπήματα από έντομα.
Μύρο:
 Το αιθέριο έλαιο από μύρο, είναι αντιμικροβιακό και αντισηπτικό. Ιδανικό για καλλυντικά, για τις ξηρές και γερασμένες επιδερμίδες.

Πορτοκάλι: Το αιθέριο έλαιο από πορτοκάλι, είναι αναζωογονητικό και αντικαταθλιπτικό. Ιδανικό να τονώνει την θαμπή επιδερμίδα και να δυναμώνει τα μαλλιά. Κατάλληλο για χρήση στο μπάνιο ή στο μασάζ, ωστόσο είναι πολύ ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. 
Τριαντάφυλλο: Το αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο, είναι αντιγηραντικό, ενυδατικό, χαλαρωτικό, τονωτικό σε κουρασμένους μυς. Το τριαντάφυλλο είναι επίσης γνωστό για τις αφροδισιακές του ιδιότητες ενώ βοηθά στην καθυστέρηση της γήρανσης του δέρματος και είναι ιδανικό για τις ξηρές επιδερμίδες. Θεωρείται ένα πολύ ακριβό αιθέριο έλαιο.
Χαμομήλι : Το αιθέριο έλαιο από χαμομήλι είναι ηρεμιστικό, κατευναστικό, αντιοξειδωτικό και αντιφλογιστικό. Ιδανικό και για την φροντίδα όλων των τύπων δέρματος, καθώς περιέχει ισχυρά αντιγηραντικά στοιχεία. Το χαμομήλι είναι κατάλληλο στο μπάνιο, στο μασάζ, αλλά και σε αφρόλουτρα, σαμπουάν και άλλα προϊόντα καθημερινής περιποίησης.


Να σημειώσουμε ότι τα αιθέρια έλαια σαφώς έχουν πολύ καλές ιδιότητες για τον οργανισμό θα πρέπει όμως να προσέξουμε τυχόν αλλεργίες.. και φυσικά τα αποτελέσματα τους δεν υπόσχονται 100% αποτελέσματα!

Ξυπνήστε έχοντας τέλεια επιδερμίδα!!!!

 Κάθε φορά που πάω στην γιαγιά μου στο χωριό όλο κ κάτι θα μάθω....
την τελευταία φορά αστειευόμενη την ρωτούσα αν στα νιάτα της έκανε μάσκες ομορφιάς ή πίλινγκ προσώπου (ανάθεμα κ αν κατάλαβε τι είναι το πίλινγκ!!!)..παρ'ολα αυτά μου έδωσε πολύ χρήσιμες πληροφορίες!!!

 Για γρήγορο και οικονομικό καθαρισμό προσώπου.. βράζουμε λίγο φρέσκο χαμομήλι.. βουτάμε μέσα λίγο βαμβακάκι και στη συνέχεια απλώνουμε το στο πρόσωπα σας με τις κινήσεις που κάνουμε όταν ξεβαφόμαστε!! Εύκολο έτσι?

 Αφού κάνετε τον καθαρισμό ακολουθεί ένα ωραιότατο και εύκολο πίλινγκ!
Τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε είναι 2-3 κουτ. ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη γιατί είναι πιο σκληρή) 2-3 κουτ. νερό (δεν θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη) και 2 σταγόνες γάλα (συμπηκνωμένο)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε σιγά-σιγά στο πρόσωπο κάνοντας επαναλαμβανόμενες κυκλικές κινήσεις..καλό είναι να ξεκινάμε από τον λαιμό και να ανεβαίνουμε προς τα μάγουλα-μύτη μέτωπο.. πάντα με κυκλικές απαλές κινήσεις!

 Τέλος..αφού έχετε ξεπλύνει το πρόσωπο σας από το πίλινγκ συνεχίζουμε με ενυδάτωση!
Απλό... σε ένα φλυντζανάκι βάζουμε 3 σταγόνες ελαιόλαδο.. 1 σταγόνα αιθέρια έλαια (αν έχουμε) και 1 σταγόνα από το βρασμένο χαμομήλι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα και τοποθετούμε μία μικρή ποσότητα στο λαιμό μέχρι κ όλο το πρόσωπο μας, με κινήσεις κυκλικές από τον λαιμό μέχρι το μέτωπο.
Καλή σας μέρα!

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

..Υπομονή...? Για πόσο?..

 Τελικά αυτός που είπε ότι η υπομονή έχει και τα όρια της..μάλλον είχε δίκαιο!
Γιατί ναι..παραδέχομαι ότι για να προχωρήσεις μπροστά και να προκόψεις στην ζωή σου πρέπει να έχεις υπομονή...υπομονή για πόσο όμως και για τι από όλα??Υπομονή στην δουλειά? Υπομονή στο σπίτι με την οικογένεια-γονείς-παιδιά? Υπομονή με τον/την σύντροφο σου?
Σε πιο από όλα τα παραπάνω να σταθώ? Εντάξει όταν δεν έχεις επιλογή για να αλλάξεις τις καταστάσεις τότε να κάνεις όση υπομονή χρειάζεται.. όταν όμως νιώθεις πως η υπομονή σου εξαντλείται και ξέρεις πως καταβάθος μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα? Τότε τι επιλογή κάνεις?
Αυτή την απορία έχω σήμερα.. σκεφτείτε κ εσείς την απάντηση..θα την σκεφτώ και εγώ και τα ξαναλέμε!! :)

Να φοβάσαι την οργή του υπομονετικού ανθρώπου.
John Dryden, 1631-1700, Άγγλος Ποιητής



Να έχετε ένα όμορφο βράδυ!

''Oriflame''- Προιόντα ομορφιάς..σε πολύ καλές τιμές!

Καλοκαιράκι έρχεται..και όλες μας ψάχνουμε καλλυντικά με φρέσκα νεανικά καλοκαιρινά χρώματα, αντηλιακά προιόντα προσώπου, σώματος, μαλλιών..και όχι μόνο!!
Ρίξτε μία ματιά στον φετινό κατάλογο καλοκαίρι 2011 της Oriflame... είμαι σίγουρη πως θα βρείτε κάτι που θα σας ταιριάζει!
http://gr.oriflame.com/index.jhtml

Ναι.. το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει ευχάριστο!!!!

Καλή σας μέρα... σήμερα ξύπνησα -όχι και τόσο καλά- γιατί έχω ραντεβού με τον οδοντίατρο μου!!! Καθώς πίνω τον πρωινό καφέ μου αναρωτιέμαι.... πως μπορεί το πρωινό ξύπνημα να γίνει ευχάριστο???
Ξυπνήστε χωρίς ξυπνητήρι!!!!Δύο φορές την εβδομάδα αφήστε τον εαυτό σας να κοιμηθεί όσο θέλει.. να χουζουρέψει..να ξανακοιμηθεί..κ όταν είναι έτοιμος να σηκωθεί!!!
Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό λόγω προγράμματος????.....Αλλάξτε ανά τακτικά διαστήματα τον ήχο από το ξυπνητήρι σας! Έτσι δεν θα σας πονάει το κεφάλι κάθε φορά που θα ακούτε τον ίδιο-κάθε πρωί-ήχο!!!!
Βάλτε το ξυνητήρι 5-10 λεπτά πιο νωρίς από την ώρα που θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι! Έτσι θα έχετε λίγο χρόνο στην διάθεση σας να ξανάκλείσετε τα ματάκια σας.. 5 λεπτά το πρωί είναι σημαντικά!!!
Ακούστε πίνοντας τον καφέ σας το αγαπημένο σας τραγούδι ή ανοίξτε την τηλεόραση κ δείτε το αγαπημένο σας πρωινό πρόγραμμα!!

Να έχετε μία όμορφη μέρα!!!!

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Καλύτερη διάθεση..με εύκολους τρόπους!


 Όλοι μας ψάχνουμε εύκολους (και οικονομικούς) τρόπους για καλύτερη διάθεση..εδώ είναι κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις...

Βάλτε στην ζωή σας την άσκηση.. όχι κάποιο μαθηματικό πρόβλημα αλλά την σωματική άσκηση!! Λίγο γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο εκτονώνει και βελτιώνει τη διάθεση. Το ιδανικό είναι να συνδυάζεται η άσκηση κάνοντας ένα χόμπυ.. πχ χορό, μπάσκετ..κτλ..
Τακτικά και μικρά γεύματα μειώνουν το αίσθημα της πείνας αλλά ταυτόχρονα και το αίσθημα του φουσκώματος..έτσι θα είστε σε καλύτερη σωματική κατάσταση..άρα και ψυχολογική!!
Προγραμματίστε τις δουλειές σας με σειρά προτεραιότητας..έτσι θα έχετε λιγότερο άγχος!
Βάλτε στόχους που ξέρετε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε.. έτσι όταν θα τους φτάνετε η ψυχολογία θα φτάνει στα ύψη!
Αν δεν έχετε.. βρείτε ένα χόμπι Σας άρεσε πάντα ο χορός; η μουσική; το τέννις; Ποτέ δεν είναι αργά!! Κάνοντας κάτι που σας αρέσει..σίγουρα θα σας κάνει πολύ χαρούμενους!
Τέλος...συναντηθείτε με συγγενείς, βγείτε με φίλους..περάστε όμορφα!!
Να έχετε ένα όμορφο βράδυ!


Συνδυασμοί τροφίμων που καλό είναι να αποφεύγουμε..

Όταν ετοιμάζουμε ένα γεύμα, ας έχουμε στο μυαλό μας τα παρακάτω όσον αφορά τους συνδυασμούς τροφών που θα πρέπει να κάνουμε:
Ποτέ μην τρώτε τροφές άμυλο και όξινες τροφές (φρούτα ή χυμούς φρούτων) ταυτόχρονα, σε ένα γεύμα
Για παράδειγμα, το λευκό ψωμί και οι χυμοί εσπεριδοειδών δεν μπορούν να αφομοιωθούν ταυτόχρονα από τον οργανισμό σας. 

Όχι στις πρωτείνες και στους υδατάνθρακες ταυτόχρονα
Τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες (όπως οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, οι φακές, το γάλα, τα αυγά, το τυρί, τα κρεατικά κ.α.) και τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες (όπως οι πατάτες, το καλαμπόκι, οι αγκινάρες, τα κάστανα,οι γλυκοπατάτες,οι κολοκύθες, τα καρότα, τα τεύτλα κ.α.) δεν θα πρέπει ποτέ να καταναλώνονται ταυτόχρονα, στο ίδιο γεύμα.
Προσοχή στα επιδόρπια
Τα επιδόρπια, στο τέλος κάθε γεύματος είναι κακή ιδέα. Δεν μπορούν να αφομοιωθούν εύκολα μετά την πρόσληψη των υδατανθράκων ή των πρωτεϊνών του κυρίως γεύματος και "κάθονται" στο πάνω μέρος της τροφής που καταναλώσατε δίχως να χωνεύονται δημιουργώντας δυσπεψία.
Πεπόνι και πέψη
Το πεπόνι καλό είναι να μην καταναλώνεται με οποιαδήποτε άλλα φρούτα ή τρόφιμα καθώς δεν μπορεί να χωνευθεί αν συνδυαστεί με οτιδήποτε άλλο.
Φρούτα
Όσον αφορά τα φρούτα, καλό είναι να μην συνδυάζουμε όξινα φρούτα (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, ρόδι, φράουλα, ανανά, μανταρίνι, λεμόνι, ακτινίδιο) με γλυκά φρούτα (μπανάνα, σταφίδες, σύκα, σταφύλια κ.α.) καθώς δεν μπορούν να χωνευθούν μαζί. Τα φρούτα, αν είναι δυνατό, θα πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό γεύμα από μόνα τους.
Γάλα
Το γάλα δεν πρέπει να καταναλώνεται ταυτόχρονα με το κρέας, αλλά είναι ένας καλός συνδυασμος με φρούτα (εκτός από τα εσπεριδοειδή).
Νερό κατά το φαγητό
Ποτέ μην πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού μαζί με το φαγητό ή αμέσως μετά, καθώς θα επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης.

Τέλος, ένας καλός συνδυασμών τροφίμων περιλαμβάνει τρόφιμα με πρωτεΐνες και τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο (π.χ. κρέας και πράσινα λαχανικά). Τα πράσινα λαχανικά μπορούν επίσης να συνδυαστούν με τα αμυλούχα λαχανικά (όπως το ρύζι, σπανάκι κ.α.).

..βάλτε στο πρωινό σας ένα ποτήρι φρέσκο χυμό..


Το πορτοκάλι και ο χυμός του, έχουν εδώ και χρόνια ταυτιστεί με τη βιταμίνη C και με τις όποιες ευεργετικές επιδράσεις συνεπάγεται η κατανάλωση αυτής της βιταμίνης. Παρόλο λοιπόν που ένα μεγάλο ποτήρι χυμός πορτοκαλιού (250 ml) μπορεί να μας δώσει έως και διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια συνιστώμενη, η εν λόγω ταύτιση αδικεί το πορτοκάλι, μιας και αυτό εμπεριέχει δεκάδες άλλες πολύτιμες ουσίες για τον οργανισμό, που αξίζουν περαιτέρω διερεύνησης.
Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στα υπόλοιπα διατροφικά στοιχεία του πορτοκαλιού, βλέπουμε πως στο αγαπημένο μας φρούτο, υπάρχουν πάνω από 170 ουσίες με εξέχουσες αντιοξειδωτικές επιδράσεις, προσφέροντας μέγιστη προστασία έναντι της υπέρμετρης παραγωγής των ελευθέρων ριζών, μορίων με ιδιαίτερα βλαπτική επίδραση στο κύτταρο. Οι ουσίες αυτές ανήκουν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: Τα φλαβονοειδή, τα λιμονοειδή και τα καροτενοειδή.


tip: προσθέστε μισό φλυτζανάκι χυμό φρέσκου λεμονιού..βοηθάει στην ρύθμιση του μεταβολισμού!

Γνωρίζατε ότι.....


..το Τσάι (πράσινο, μαύρο, oolong, λευκό) έχει θεαματικές θεραπευτικές ιδιότητες


       Γενικά η κατανάλωση τσαγιού ( 2 - 4 φλυτζάνια ) βοηθά :

  • Προλαμβάνει τον καρκίνο!
  • Προλαμβάνει καρδιακά επεισόδια!
  • Ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά να χάσουμε κιλά!
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα!
  • Προλαμβάνει την Αρθρίτιδα!
  • Αυξάνει την πυκνότητα των οστών!
  • Στοματική Υγιεινή!

..8 τρόποι να κρατήσετε τις ρυτίδες μακρυά!!


 Εύκολοι τρόποι για καλύτερο δέρμα..
1. Πίνετε πολύ νερό Όπως ξέρουμε όλοι, το νερό αποτελεί πολύτιμη πηγή ζωής και η έλλειψή καταστρέφει τα κύτταρα, ενώ οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητά τους και το δέρμα τη σφριγηλότητά του. Οκτώ με δέκα ποτήρια την ημέρα θα κρατήσουν την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη και ελαστική, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται οι προϋποθέσεις δημιουργίας ρυτίδων.
2. Φοράτε πάντα κρέμα με αντηλιακή προστασία Ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας μας – και ο καλύτερος φίλος της ρυτίδας – είναι ο ήλιος, ο οποίος καταστρέφει την ελαστίνη και το κολλαγόνο και ανοίγει το δρόμο στη δημιουργία «γραμμών». Οι ειδικοί συστήνουν να μην κυκλοφορούμε ποτέ χωρίς δείκτη προστασίας, πόσο μάλλον αυτή την εποχή που ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει. Επιλέξτε ενυδατικές κρέμες με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 SPF, ενώ όταν μπει το καλοκαίρι, μπορείτε να φοράτε την ενυδατική σας και από πάνω να εφαρμόζετε αντηλιακή κρέμα για μεγαλύτερη προστασία και ενυδάτωση του δέρματος.
3. Αποφύγετε τις απότομες αυξομειώσεις βάρους Το δέρμα μας «τεντώνεται» όποτε παίρνουμε βάρος και στο σώμα μας σχηματίζονται ραγάδες. Αυτό που συμβαίνει στο πρόσωπό μας είναι η χαλάρωση του δέρματος και η δημιουργία ρυτίδων όταν χάνουμε απότομα πολλά κιλά, γι’ αυτό αποφύγετε τις δίαιτες «αστραπή» και φροντίστε να μην έχετε αυξομειώσεις στα κιλά σας.
4. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας καθημερινά και βάζετε μάσκες Φροντίστε να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ειδικά για την επιδερμίδα σας προϊόντα και να το καθαρίζετε πάντα όταν γυρνάτε στο σπίτι, είτε έχετε βαφτεί, είτε όχι. Οι μάσκες ομορφιάς με αντιρυτιδική δράση, 1-2 φορές την εβδομάδα, θα εμποδίσουν τη δημιουργία νέων ρυτίδων και θα απαλύνουν τις ήδη υπάρχουσες.
5. Αποφύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα Όση απόλαυση ενδεχομένως σας προσφέρουν και τα δύο, τόσο κακό κάνουν στην επιδερμίδα σας, αφού και τα δύο προκαλούν πρόωρη γήρανση. Συγκεκριμένα, το κάπνισμα συρρικνώνει τα αγγεία που τρέφουν τα κύτταρα του δέρματος, ενώ το αλκοόλ επιταχύνει τη φθορά κυττάρων που σχετίζονται με τη γήρανση.
6. Αυξήστε τα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας Καταναλώνοντας αντιοξειδωτικές τροφές, συνεχίζει να παράγεται κολλαγόνο που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας μας και καταστρέφονται οι ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν αλλοιώσεις στα κύτταρα του δέρματος και ρυτίδες. Αυξήστε την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, ξηρών καρπών, οσπρίων, φρούτων, λιπαρών ψαριών, πράσινων λαχανικών κ.λπ. Αποφύγετε τη ζάχαρη, η οποία αποτελεί εχθρό του κολλαγόνου.
7. Πάρτε βιταμίνες Οι βιταμίνες A, C και E αποτελούν ασπίδα ενάντια στις ρυτίδες, ενώ και η βιταμίνη Κ αναφέρεται ότι δρα ευεργετικά για την επιδερμίδα μας. Αυξήστε την πρόσληψη των βιταμινών με φυσικούς τρόπους, καταναλώνοντας τροφές που τις περιέχουν, όπως θαλασσινά, συκώτι, καρότα, σπανάκι, δαμάσκηνα (βιταμίνη Α), πορτοκάλια, λεμόνια, ακτινίδια, φράουλες, μπρόκολο, ντομάτα (βιταμίνη C), ελαιόλαδο, αβοκάντο, δημητριακά, σπαράγγια (βιταμίνη Ε). Τη βιταμίνη Κ θα τη βρείτε στο μπρόκολο, το κουνουπίδι, το μαρούλι, το σπανάκι, τη σόγια κ.λπ. Αν ανά περιόδους δεν παίρνετε τις παραπάνω βιταμίνες σε επαρκείς ποσότητες από τη διατροφή σας, μπορείτε να πάρετε μια πολυβιταμίνη που να τις περιέχει.
8. Επιλέξτε τις κρέμες με τα σωστά συστατικά . Μπορείτε να προτιμάτε κρέμες με πράσινο τσάι, λυκοπένιο, συνένζυμο Q-10, κολλαγόνο κ.ά.

Μυστικα ομορφιας....


Το μέλι ενάντια στο χρόνο...
Οι πολλές ευεργετικές ιδιότητές του και τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά το καθιστούν σήμερα μια εξαιρετικά αντιγηραντική τροφή με πολυδιάστατα οφέλη για τον οργανισμό, το ανοσοποιητικό, την επιδερμίδα και τη γενικότερη υγεία μας, κρατώντας το χρόνο και τη φθορά μακριά μας..
..μία κουταλια μέλι την ημέρα.. το botoxaki το κάνει πέρα!!!!



Καλως σας βρηκα..

Αγαπητοι φιλοι μου.. δημιουργησα ενα blog ωστε εδω να μπορουμε να μιλαμε.. να ανταλλαζουμε αποψεις για θεματα που μας απασχολουν.. να μαθαινουμε τα νεα μας..και γενικοτερα να γραφουμε ελευθερα οτι θελουμε!!! :))

Σας περιμένω....