Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Είσαι γνήσιος Έλληνας??

   Συνέχεια ακούω ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε αλλιώτικοι από τους άλλους ανθρώπους των άλλων χωρών.. ξεχωρίζουμε από χιλιόμετρα (λένε) σαν την μύγα μέσα στο γάλα... γιατί όμως?
  Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός γνήσιου Έλληνα-Ελληνίδας?


  Είσαι γνήσιος Έλληνας όταν:
-Πίνεις φραπέ 3-4 φορές την ημέρα... το πρωί όταν ξυπνάς, όταν φτάνεις στο γραφείο, μετά το φαγητό σου, όταν γυρνάς από το γραφείο!
-Βγαίνεις για φαγητό και θα παραγγείλεις τουλάχιστον δύο παραπανίσια πιάτα!
-Έχεις φυλαγμένα ακόμα ρούχα από την παιδική, εφηβική σου ηλικία.. είσαι συναισθηματικά δεμένος μαζί τους και δεν μπορείς να τα αποχωριστείς!
-Αποκαλείς κάθε μεγαλύτερο σε ηλικία κοντινό σου άνθρωπο με την λέξη ''θείο''!
-Δεν λες ποτέ τα μυστικά σου στους γονείς σου ενώ ταυτόχρονα αυτοί νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα..και εσύ αναρωτιέσαι.. ''όντως τα ξέρουν''?!
-Μαθαίνεις από μικρή ηλικία πως να κάνεις ''παζάρια'' για καλύτερη τιμή όταν πας να αγοράσεις κάτι, ακόμα και όταν δεν έχεις πραγματική ανάγκη να σου γίνει έκπτωση!
-Όταν ταξιδεύεις (ειδικά με αεροπλάνο) και γυρίζεις στο αεροδρόμιο βρίσκεις τουλάχιστον όλη την οικογένεια σου και κάποιους συγγενείς να σε περιμένουν στο αεροδρόμιο!
-Κάθε καλοκαίρι πρέπει να πας στο ''χωριό''!
-Επιλέγεις πανεπιστήμιο σύμφωνα με το πιο είναι πιο μακρυά από το σπίτι σου!
-Επιλέγεις να πας φαντάρος όσο πιο κοντά στο σπίτι σου γίνεται!
-Όταν τελειώνεις με σπουδές-στρατό επιστρέφεις σπίτι σου, μένεις πάλι με τους δικούς σου και τσακώνεσαι για όλα τα θέματα σαν να μην είχες φύγει ποτέ!
-Όταν βγαίνεις ραντεβού επιλέγεις τα πιο απόμερα μέρη για να μην πέσεις πάνω σε γνωστούς!
-..καταλήγεις στο πιο άθλιο μαγαζί αλλά και πάλι θα συναντήσεις την θεία Τούλα με το μεγάλο στόμα!
-Νιώθεις ανεξάρτητος και ελεύθερος άσχετα αν κρύβεις από τους γονείς σου το ότι καπνίζεις!
-Συμβουλεύεις τους φίλους σου πως να κάνουν την επανάσταση τους στο σπίτι σου αν και εσύ ακόμα δεν καπνίζεις μπροστά τους!!
-Αλλάζεις την έννοια των λέξεων... -''Άνοιξε το φως'' αντί για ''Άναψε το φως''!
-Αν είσαι αγόρι όποια κοπέλα παντρευτείς θα είναι άχρηστη, βρωμιάρα και κακή μάνα...
-Αν είσαι κορίτσι όποιος και να παντρευτείς θα είναι τεμπέλης και ανάξιος σου γιατί εσύ ήσουν το καλύτερο κορίτσι του μπαμπά!


Το να είσαι Έλληνας έχει και τα καλά του που και που... 
-Ότι δύσκολο κ αν σου συμβαίνει θα πεις.. δε βαριέσαι, θα έρθουν καλύτερα..
-Όταν δεν έχεις να φας.. αν δεις κάποιον που πεινάει ακόμα και τότε θα μοιραστείς μαζί του το λίγο φαγητό που έχει..
-Νιώθεις ευτυχισμένος με το να κάθεσαι στο τραπέζι με την οικογένεια σου και τους φίλους σου και να λέτε ιστορίες και ανέκδοτα..
-Βγήκε ο ήλιος??? Φύγαμε για καφέ!!!




Σήμα κατατεθέν μας είναι ότι έχουμε όρεξη για ζωή, 
..ότι άσχημο κι αν συμβαίνει δεν το βάζουμε κάτω,
.... δε βαριέσαι θα έρθουν και καλύτερες μέρες! :)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ρητορικές ερωτήσεις.. απαντάς ή όχι??

Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες φορές σας έχει τύχει να κάνετε κάτι αυτονόητο και εκείνη την στιγμή να σας ρωτάνε το προφανές?!? Τι κάνεις? Δεν απαντάς γίνεσαι αγενής! Απαντάς γίνεσαι σπαστικός...
Εσείς με ποιους είστε.. με αυτούς που ρωτάνε ή με αυτούς που απαντάνε??

Σκηνή 1: Ανάβεις θερμοσίφωνα να κάνεις μπάνιο.
-Θα κάνεις μπάνιο?!?
-Όχι, (τον άναψα για να κάψω ρεύμα!)


Σκηνή 2: Χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού
-Έλα ρε, είσαι σπίτι?!?
-Όχι, (είμαι άνθρωπος!)

Σκηνή 3: Είσαι με τις πυτζάμες και αρχίζεις να φοράς ρούχα
-Θα βγεις?!?
-Όχι, (ετοιμάζομαι για να φωτογραφηθώ!)

Σκηνή 4: Είναι βράδυ..φοράς τις πυτζάμες σου και κατευθύνεσαι προς το κρεβάτι σου.
-Πας για ύπνο?!?
-Όχι, (λέω να πάω για ποτό!)

Σκηνή 5: Κάθεσαι στην καφετέρια για καφέ με την παρέα σου και έρχεται να σας βρει ο φίλος σας.
-Ά, εδώ καθήσατε?!?
-Όχι, (ακριβώς δίπλα!)

Σκηνή 6: Είσαι άρρωστος με πυρετό.
-Πονάει το κεφάλι μου!
-Που?!?
(-Στο πόδι!)

Σκηνή 7: Έρχεται ο υδραυλικός στο σπίτι (ύστερα από δικό σας τηλεφώνημα)
-Ά, ήρθατε για την βρύση?!?
-Όχι, (για να σας αλλάξω τα φώτα!)

Σκηνή 8: Καλείς κλειδαρά (μόλις φτάνει και σε βρίσκει έξω) 
-Ά, κλειδωθήκατε απ'εξω?!?
-Όχι, (κλειδώθηκα από μέσα!)

Σκηνή 9: Είσαι άνεργος.
-Και τώρα τι κάνεις?!?
-Κάθομαι!

Σκηνή 10: Είσαι γεννημένος στις 5 Ιουνίου.
-Ά, ώστε είσαι Δίδυμος?!?
-Όχι, (τα άστρα έκαναν εξαίρεση και είμαι Ζυγός!)


Σκηνή 11: Παίρνεις το σέικερ και βάζεις καφέ και ζάχαρη.
- Θα κάνεις καφέ?!?
- Όχι, (πράσινο τσάι!)


Σκηνή 12: Εξομολογείσαι στην κοπέλα σου ότι την αγαπάς.
- Μωρό μου, Σε αγαπάω!
-Αλήθεια?!?
(-Όχι, κάνω πλάκα!)


Σκηνή 13: Ψάχνεις τα κλειδιά σου στο σπίτι.
-Μαμά, που είναι τα κλειδιά μου?
-Δεν , ξέρω.. που τα άφησες όταν ήρθες?!?!
(-Εμ αν ήξερα δε θα ρωτούσα!)


Σκηνή 14: Πας πρώτη φορά στο Βόλο στον κολλητό σου και χάθηκες μέσα στα στενά. Τον παίρνεις τηλέφωνο.
-Έλα ρε, χάθηκα!
-Σοβαρά? Που είσαι να έρθω να σε πάρω?!?


Σκηνή 15: Μπαίνεις μέσα στο σπίτι.
-Ήρθες?
-Όχι, (είμαι ακόμα έξω!)







Σίγουρα ξεχνάω πολλά παρόμοια ερωτήματα.. περιμένω να μου πείτε και άλλα που έχετε ακούσει ή έχετε απαντήσει εσείς!

Να έχετε ένα όμορφο βράδυ... :)

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Άντρες vs Γυναίκες.... δύο διαφορετικοί κόσμοι..! no 2!

  Τα γονίδια δεν είναι τα μόνα που ευθύνονται για τις διαφορές μεταξύ των αντρών και των γυναικών...
Κατά τη διάρκεια της ανθρωπότητας οι ρόλοι έχουν αλλάξει.. κάποιες φορές προς το καλύτερο κάποιες όχι. Άντρες γυναίκες στα πρώτα χρόνια της ύπαρξης τους επικοινωνούσαν μεταξύ τους με κινήσεις προφέροντας ακατανόητες ''λέξεις'' (πχ -ουγκ, μπουυυ,  μμμμμ, ααοουυυ κτλ κτλ). Με το πέρασμα των χρόνων ο άνθρωπος ανέπτυξε την νοημοσύνη του εφηύρε κώδικες και στη συνέχεια γλώσσες επικοινωνίας. 
  Οι άντρες με τα χρόνια ήταν πλάσματα ευγενικά, ρομαντικά, τρυφερά, γενναιόδωρα, σαν να λέμε είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας!! Με το πέρασμα των χρόνων μετατράπηκαν είτε σε άγρια θηρία ξεσπώντας στις γυναίκες είτε σε άντρες καριερίστες που υποτιμούσαν την νοημοσύνη της γυναίκας.   
 Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά... πλέον επικρατεί η περιβόητη ισότητα και οι γυναίκες πολλές φορές έχουν μεγαλύτερη θέση στην κοινωνία συγκριτικά με τους άντρες. Είναι ανεξάρτητες δυναμικές αισιόδοξες και πάνω από όλα απεγκλωβισμένες από την αντρική φιγούρα.

 Καλά όλα αυτά... αλλά δε μου αρέσει που το θέμα μου δεν σας χάρισε ούτε ένα χαμόγελο.. για αυτό παρακάτω σας έχω ένα τρανταχτό παράδειγμα για να σας αποδείξω πως παρ'όλη την ισότητα που κερδίσαμε με το σπαθί μας..οι άντρες παραμένουν πλάσματα που ζούνε σε ένα δικό τους κόσμο.. διαφορετικό από τον δικό μας!

Πάμε λοιπόν να δούμε ένα παράδειγμα που καθορίζει την ύπαρξη των δύο φύλων...

Είναι βράδυ και έχει έρθει η ώρα για μπάνιο...
-Οι γυναίκες βγάζουν επιμελώς τα ρούχα τους, τα τοποθετούν στο καλάθι με τα άπλυτα, ίσως κοιταχτούν στον καθρέπτη να επισημάνουν κάποια παραπανήσια κιλάκια, μπαίνουν στην μπανιέρα (απογοητευμένες συνήθως από αυτό που αντίκρισαν προηγουμένως), αφού έχουν στρώσει την κατάλληλη πετσετούλα για να απορροφήσει τα λίγα νερά που ίσως πεταχτούν καθ'όλη την διάρκεια του μπάνιου, μπαίνει στην μπανιέρα τραβάει προσεκτικά την κουρτίνα τοποθετώντας την από την μέσα πλευρά της μπανιέρας, στη συνέχεια θα ρυθμίσει το νερό, θα λούσει επιμελώς τα μαλλιά της με το αντίστοιχο σαμπουάν για το είδος μαλλιών που έχει, θα πλυθεί προσεκτικά στο σώμα με το αντίστοιχο σφουγγαράκι για πόδια για κυτταρίτιδα και για πρόσωπο, μετά ακολουθεί ξύρισμα (πόδια,μασχάλες,μπικίνι) στη συνέχεια ξεβγάζει τα μαλλιά και το σώμα και τοποθετεί μάσκα μαλλιών και αιθέρια έλαια στο σώμα και μετά από κανένα 10λεπτό αφού έχει ξεπλυθεί από όλα τα προηγούμενα θα τυλιχτεί με την πετσέτα σώματος και με ξεχωριστή πετσέτα για τα μαλλιά. Θα βγει από την μπανιέρα προσεκτικά, θα σκουπιστεί, θα βάλει τις κρέμες της θα ντυθεί (αφού έχει πάρει μαζί της τα ρούχα που θα φορέσει μετά το μπάνιο) και θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία!

-Οι άντρες αφού βγάλουν και πετάξουν τα ρούχα στον διάδρομο περιφέρονται λίγα μέτρα με το εσώρουχο κατευθυνόμενοι προς την τουαλέτα. Κατόπιν αφού πρώτα ρουφηχτούν στο στομάχι στη συνέχεια θαυμάσουν τους ανύπαρκτους κοιλιακούς τους, θαυμάσουν και οτιδήποτε άλλο έχουν στην κατοχή τους θα έρθει η ώρα να μπούνε στην μπανιέρα. Η κουρτίνα να σας πω ότι εδώ λειτουργεί ως διακοσμητικό και δεν τραβιέται ποτέ.. η δε πετσετούλα που είναι για να απορροφά τα νερά που πέφτουν παραμένει κρεμασμένη στην αρχική θέση της. Αφού προηγηθεί μία φωνή αγανάκτησης ότι δεν έχει μείνει ζεστό νερό από την γυναίκα που έκανε πρώτη μπάνιο, ακολουθεί ένα γρήγορο πέρασμα νερού-σαμπουάν στα μαλλιά (ότι σαμπουάν βρούμε) στη συνέχεια πλύσιμο σώματος με τον αφρό που έχει δημιουργηθεί στο κεφάλι.. σε σπάνιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν κάτι που τους είναι πρωτόγνωρο... το σφουγγαράκι και το αφρόλουτρο! Στην συνέχεια ξεπλένονται πετώντας όλα τα νερά έξω καθώς όταν κάνουμε μπάνιο είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να καθαρίσουμε κ όλη την τουαλέτα! Αφού έχει ξεπλυθεί γρήγορα-γρήγορα βγαίνει βρεγμένος κάνοντας μία μικρή βουτιά στην λίμνη και αφρούς που ο ίδιος έχει δημιουργήσει αφού δεν είχε τραβήξει την κουρτίνα.. (..βρίζει λίγο) και μετά μες τα νευρα αρπάζει την πετσέτα του τυλίγεται από την μέση και κάτω και για το υπόλοιπο σώμα..μασχάλες - πρόσωπο θα χρησιμοποιήσει την πετσέτα προσώπου που χρησιμοποιούν όλοι όσοι μένουν στο σπίτι και μάλιστα αφού τελειώσει θα την τοποθετήσει πάλι στην θέση της! Βγαίνει με την πετσέτα σώματος τυλιγμένος προχωρά προς το υπνοδωμάτιο την πετάει και την παρατάει πάνω στο κρεβάτι ή στην ντουλάπα..ντύνεται και είναι Κύριος και Καθαρός! :))


Να έχετε ένα όμορφο βράδυ... και προσοχή στο μπάνιο!!! :)

Άντρες vs Γυναίκες.... δύο διαφορετικοί κόσμοι..! no 1!

Στο μάθημα της βιολογίας στην 3η λυκείου είχα μάθει ότι τα γονίδια είναι αυτά που ευθύνονται για την διαφορετικότητα μεταξύ άντρα-γυναίκας. Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί η φύση όλων αυτών των γονιδίων.. ωστόσο μπορείτε και μόνοι σας να διαπιστώσετε πως εάν υπήρχαν τα παρακάτω γονίδια σίγουρα θα ήταν αυτά που θα έκαναν την διαφορά στο θέμα μας!



'Εχουμε κ' λέμε.. .
1. Οι (περισσότερες) γυναίκες έχουν το γονίδιο ''ΣυνδυαζωΧρώματα''. Ξέρουν ποια χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους. Στους άντρες δυστυχώς λείπει αυτό το γονίδιο και σκέφτονται πιο πρακτικά.. <<το κόκκινο είναι ωραίο χρώμα...το πράσινο είναι ωραίο χρώμα... το μωβ είναι ωραίο χρώμα 'ΑΡΑ ας τα φορέσουμε όλα μαζί>> 

2. Οι άντρες έχουν το γονίδιο ''ΜιλάωΛίγο''.  Οι γυναίκες σαφώς δεν διαθέτουν αυτό το γονίδιο για αυτό είναι λιγότερο λακωνικές στις προτάσεις τους!


3. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο ''ΘυμάμαιΤιΛέμε''. Σε έναν διάλογο πχ οι γυναίκα είναι αυτή που θα θυμηθεί την παραμικρή λεπτομέρεια του τελευταίου καυγά ενώ ο άντρας θα θυμηθεί μόνο το πως είχε τελειώσει ο καυγάς!


4. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο ''ΚαταλαβαινωΤιςΑλλεςΓυναικες''.
Οι άντρες όχι!

5. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο ''ΔενΠαρκαρωΚαλα''  που δυστυχώς τις εμποδίζει να παρκάρουν με τόση ευκολία όσο οι άντρες!


6. Οι γυναίκες έχουν ενσωματωμένο το γονίδιο ''ημερολόγιο'' στον εγκέφαλο που τους επιτρέπει να θυμούνται τις επετείους, γιορτές και γενέθλια.
Αυτό απουσιάζει απο τον εγκέφαλο των αντρών.

7. Στο γάμο ξυπνά στην γυναίκα το γονίδιο ''ΕπιτέλουςΠαντρευτηκα''. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πρώτα να κλαίνε και μετά να μεθάνε. Οι άντρες πρώτα μεθάνε και μετά κλαίνε!

8. Οι άντρες έχουν το γονίδιο ''ΔενΜουΒρωμαειτιποτα''. Οι γυναίκες μπορούν να μυρίσουν από μακρυά τα βρώμικα παπούτσια, ενώ οι άντρες όταν πρόκειται για τα δικά τους παπούτσια δεν τους μυρίζει τίποτα!


9. Στην αγορά ενός αυτοκινήτου οι άντρες ρωτάνε τι μάρκα είναι. Οι γυναίκες αφού έχουν κ το γονίδιο του ''ΣυνδυάζωΧρώματα'' ρωτάνε τι χρώμα είναι απ'έξω και τι χρώμα είναι μέσα!

10. Οι άντρες έχουν το γονίδιο του ''δολοφόνου''. Οι γυναίκες δεν θα μπορούσαν τόσο εύκολα να σκοτώσουν όσο να σε κάνουν να αυτοκτονήσεις!

11. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το γονίδιο ''ΚερδίζωΟτιΘέλω''. Όταν κάνουν σεξ μπορούν να κερδίσουν κάτι που μπορεί να θέλουν. Οι άντρες δεν μπορούν γιατί απλά αυτό που θέλουν είναι το σεξ!

12. Οι γυναιίες δεν έχουν το γονίδιο ''ΜουΑρεσειΝαΒλεπωΟμοφυλοφυλλους''. Δεν βρίσκουν διεγερτικό το να παρακολουθούν δύο άντρες να κάνουν σεξ.....
Οι άντρες το έχουν....

13. Οι γυναίκες έχουν το "ΤελειωνειΤοΧαρτιΥγειαςΣτοΜπανιοΚαιΠρεπειΝαΤοΑντικαταστησω" γονίδιο.
Οι άντρες έχουν το "ΜουΦερνειςΧαρτιΥγειας;" γονίδιο.

14. Οι άντρες έχουν το γονίδιο ''ΚοιμάμαιΑνΚαιΚλαιειΤοΜωρο''

15. Οι άντρες έχουν το γονίδιο ''ΒλέπωΠοδοσφαιροΚαιΔενΜιλαω''
Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο ''ΒλεπωτηλεορασηΒαφωΝυχιαΜιλαωΣτοΤηλεφωνοΠινωκαφε''

16. Οι γυναίκες έχουν ενσωματωμένο το γονίδιο ''εμπορικόGPS''. Αν την ρωτήσεις πως να πας κάπου θα σε οδηγήσει μέσω καταστημάτων.



17. Οι γυναίκες έχουν το ''ΤαΠαιρνωΟλαΠροσωπικα'' γονίδιο


18. Οι άντρες έχουν το ''ΤαΓραφωΟλαΚανονικα'' γονίδιο


19. Οι άντρες έχουν το ''ΑπαντάωΣεΟλαΜεΕναμμμμμμ'' γονίδιο. πχ-(ρωτάει η γυναίκα) -Αγάπη μου θα βγούμε το βράδυ? (απαντάει ο άντρας) - Μμμμμμμ. (που σημαίνει πάντα ναι!)


20. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο ''ΘελωΑκριβαΔωρα'' οι άντρες έχουν το γονίδιο ''ΔωραΜονοΤονΠρωτοΧρονο''.




Τελικά όντως.. άντρες και γυναίκες....δύο διαφορετικοί κόσμοι!! :))