Σάββατο 21 Μαΐου 2011

10 προτάσεις για οικονομικές διακοπές..

Ξέρω..ξέρω..πλησιάζει το καλοκαιράκι κ οι περισσότεροι ήδη έχουμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε που θα πάμε φέτος διακοπές...  μαζί με αυτό όμως σκεφτόμαστε που θα βρούμε τα χρήματα.. οπότε ψάχνουμε κάποιον οικονομικό προορισμό.. και οικονομικές λύσεις!
Εδώ σας έχω 10 ιδέες για διακοπές με λιγότερα έξοδα..:


1) Είστε φίλοι της φύσης? Τότε μην το σκέφτεστε.. πάρτε στον ώμο την σκηνούλα σας το sleeping bag σας.. καρεκλάκια και ότι άλλο είδος καμπινγκ έχετε και πηγαίνετε σε όποιο οργανωμένο ή ελεύθερο κάμπινγκ θέλετε σε όποιο νησάκι σας αρέσει! Μπορείτε σίγουρα να μείνετε παραπάνω μέρες καθώς είναι πιο οικονομικό από οτιδήποτε άλλο! (το δε ελεύθερο κάμπινγκ είναι δωρεάν!!)
2) Εάν δεν σας αρέσει τόσο το κάμπινγκ και προτιμάτε να έχετε το δωματιάκι σας τότε φροντίστε να ενοικιάσετε δωμάτιο με κουζινάκι και ψυγείο ώστε να μπορείτε να παίρνετε το πρωινό σας και ένα βασικό γεύμα στο δωμάτιο για να μην χρειάζεται συνέχεια να τρώτε σε ταβερνάκια η εστιατόρια, που ναι μεν είναι καλά..αλλά οι τιμές τους το καλοκαίρι είναι λίγο τσουχτερές!!
3) Έχετε αποφασίσει ήδη εδώ και καιρό ότι φέτος το καλοκαίρι θα πάτε διακοπές εκτός Ελλάδος?? Τότε φροντίστε να κλείσετε από νωρίς τα αεροπορικά εισητήρια γιατί αν τα αφήσετε για την τελευταία εβδομάδα θα τα πληρώσετε τριπλάσια.. και λίγα λέω!
4) Σας αρέσει το καφεδάκι στην παραλία? Φροντίστε να έχετε μαζί σας το δικό σας σέικερ καφέ ώστε να μην πληρώνετε κάθε μέρα καφέ από το πλησιέστερο beach bar! (προτιμήστε αυτά που κρατούν την θερμοκρασία για αρκετή ώρα)
5) Πήγατε σε ένα μέρος που απαιτεί μία καλή ξενάγηση? Δεν χρειάζεται να πάρετε το αμάξι σας μαζί.. ενοικιάστε ή αυτοκίνητο ή μηχανάκι ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποιείστε την τοπική συγκοινωνία για όσες μέρες εσείς επιθυμείτε!
6) Εάν όμως θέλετε το δικό σας αμάξι τότε καλύτερα είναι να πάτε διακοπές με παρέα..ώστε να μοιράζεστε τα έξοδα μεταφοράς!!
7) Σε πολλά μέρη εφαρμόζουν το happy hour coctail!Τι σημαίνει αυτό? Κάποιες ώρες τις ημέρας, συνήθως 8-10 ή 9-11 πολλά μαγαζιά bar προσφέρουν στην μισή τιμή τα ποτά τους ή 1+1 δώρο.. πιστέψτε με.. είναι από τις καλύτερες ώρες για ποτό! :))
8) Θέλετε να μείνετε σε ξενοδοχείο? Φροντίστε να παρέχει πρωινό και αν είναι δυνατό ένα γεύμα.. αν όχι παζαρευτείτε το..χεχε.. θα σας βγάλει από πολλά έξοδα.. και μην βαριέστε να ξυπνήσετε το πρωί.. το πρωινό είναι από τα σημαντικότερα γεύματα!
9) Φίλες μου..δεν είναι ανάγκη να πάμε στις διακοπές για ψώνια.. βέβαια ένα αναμνηστικό θα το πάρουμε.. πριν όμως αγοράσετε οτιδήποτε κάντε πρώτα μία έρευνα αγοράς και σιγουρευτείτε ότι το επόμενο μαγαζάκι δεν είναι πιο οικονομικό! 
10) Τέλος..προτιμήστε ένα προορισμό όχι τόσο δημοφιλή.. δεν είναι ανάγκη να πάμε όλοι Μύκονο ή Πάρο.. ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε τόσα όμορφα μέρη και τόσα υπέροχα νησιά.. να είστε σίγουροι ότι σε ένα όχι τόσο πολυπληθές μέρος οι ντόπιοι θα σας υποδεχτούν με μία ανοιχτή αγκαλιά.. θα σας προσφέρουν ότι καλύτερο έχουν..και οι τιμές τους σίγουρα θα είναι πιο ανθρώπινες και δε θα θυμίζουν φαρμακείο! :))



Ελπίζω να σας έδωσα καμία χρήσιμη ιδέα.. Καλό σας βράδυ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου