Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σχέσεις...

 Πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις για τον καθένα από εμάς?
Για εμένα είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που μου δίνουν όρεξη για ζωή.. 
Μία σχέση μπορεί να είναι οικογενειακή..φιλική.. ερωτική..επαγγελματική.. τι είναι πιο σημαντικό?
 Η απάντηση πιστεύω πως είναι όλα τα παραπάνω. Για να έχουμε μία ισορροπημένη ζωή πρέπει να έχουμε ισορροπημένες σχέσεις  με όλους τους ανθρώπους γύρω μας.. 
Για παράδειγμα όταν βλέπεις την οικογένεια σου αγαπημένη και να στηρίζει ο ένας τον άλλον τότε νιώθεις πραγματική ευτυχία και ασφάλεια.. όταν μιλάς με την/τον κολλητή/ο σου και εξομολογείσαι κάποιο πρόβλημα  σου ή κάτι που απλά έγινε σήμερα, χαίρεσαι και ηρεμείς απίστευτα γιατί ξέρεις ότι έχεις έναν άνθρωπο που σε καταλαβαίνει απόλυτα και ζει αυτά που λες  σαν να είναι μέσα στο μυαλό σου.. όταν ξέρεις ότι κάπου υπάρχει κάποιος που σε αγαπάει κ σε νοιάζεται και αξίζει την δική σου αγάπη και εμπιστοσύνη νιώθεις μοναδικά τυχερός..όταν ανταμοίβεσαι ψυχικά από την προσφορά σου στο κοινωνικό σύνολο τότε νιώθεις ότι αυτό που κάνεις σε γεμίζει ακόμα περισσότερο σαν άνθρωπο και σε βάζει αυθόρμητα στην διαδικασία να γίνεσαι καλύτερος..


 Δυστυχώς στις μέρες που ζούμε οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. 
Οι περισσότεροι ζούνε μόνο για την δουλειά τους και υποβαθμίζουν ή παραγκωνίζουν κάθε τι που έχουν ανάγκη με αποτέλεσμα να έχουμε επί το πλείστον ανθρώπους συναισθηματικά κενούς. Τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε αυτά τα άτομα είναι η προσωπική φιλοδοξία για την πρόοδο τους που πολλές φορές οδηγεί σε αντιζηλίες ψέμματα ή διχόνοιες. Οι σχέσεις γίνονται απρόσωπες και επιφανειακές γιατί δεν έχουνε τον χρόνο και το θάρρος να αποκαλύψουν τι πραγματικά νιώθουν στους συνανθρώπους τους είτε αυτό είναι αγάπη είτε θυμός. Ο εγωισμός αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε μοναξιά..
 Βγείτε..συναντήστε αγαπημένα σας πρόσωπα..αποκαταστήστε σχέσεις που ίσως έχετε παραμελήσει..  και πάντα να σέβεστε αυτόν που έχετε απέναντι σας για να σας σέβεται και αυτός!


 Κανείς δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις.. μην αφήνεις για αύριο κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα.. το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ για αυτό βρες χρόνο για ένα χαμόγελο, ένα φιλί, μία γλυκιά κουβέντα!


Να έχετε ένα όμορφο βράδυ.. :)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου