Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ξυπνήστε έχοντας τέλεια επιδερμίδα!!!!

 Κάθε φορά που πάω στην γιαγιά μου στο χωριό όλο κ κάτι θα μάθω....
την τελευταία φορά αστειευόμενη την ρωτούσα αν στα νιάτα της έκανε μάσκες ομορφιάς ή πίλινγκ προσώπου (ανάθεμα κ αν κατάλαβε τι είναι το πίλινγκ!!!)..παρ'ολα αυτά μου έδωσε πολύ χρήσιμες πληροφορίες!!!

 Για γρήγορο και οικονομικό καθαρισμό προσώπου.. βράζουμε λίγο φρέσκο χαμομήλι.. βουτάμε μέσα λίγο βαμβακάκι και στη συνέχεια απλώνουμε το στο πρόσωπα σας με τις κινήσεις που κάνουμε όταν ξεβαφόμαστε!! Εύκολο έτσι?

 Αφού κάνετε τον καθαρισμό ακολουθεί ένα ωραιότατο και εύκολο πίλινγκ!
Τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε είναι 2-3 κουτ. ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη γιατί είναι πιο σκληρή) 2-3 κουτ. νερό (δεν θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη) και 2 σταγόνες γάλα (συμπηκνωμένο)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε σιγά-σιγά στο πρόσωπο κάνοντας επαναλαμβανόμενες κυκλικές κινήσεις..καλό είναι να ξεκινάμε από τον λαιμό και να ανεβαίνουμε προς τα μάγουλα-μύτη μέτωπο.. πάντα με κυκλικές απαλές κινήσεις!

 Τέλος..αφού έχετε ξεπλύνει το πρόσωπο σας από το πίλινγκ συνεχίζουμε με ενυδάτωση!
Απλό... σε ένα φλυντζανάκι βάζουμε 3 σταγόνες ελαιόλαδο.. 1 σταγόνα αιθέρια έλαια (αν έχουμε) και 1 σταγόνα από το βρασμένο χαμομήλι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα και τοποθετούμε μία μικρή ποσότητα στο λαιμό μέχρι κ όλο το πρόσωπο μας, με κινήσεις κυκλικές από τον λαιμό μέχρι το μέτωπο.
Καλή σας μέρα!

8 σχόλια:

Stevista είπε...

Μμμμμ ωραία ακούγονται! Χαχαχαχα για το πίλινγκ, μα πας και εσύ σε γιαγιά και της λες για πίλινγκ;

Εγώ δοκίμασα προχτές πίλινγκ με ελαιόλαδο, μέλι κ ζάχαρη και ήταν υπέροχο!! Έχω μικτό δέρμα και δούλεψε τέλεια το συγκεκριμένο πίλινγκ! ;) x

Evangelina είπε...

αρχικα..ευχαριστω για την απαντηση!! :)
καλα η γιαγια εχει πολυ γελιο.. μου ειπε κ για μυστικα για τα μαλλια... μιση ωρα πασαλημενα με λαδι.. κ αντε μετα να τα ξεβγαλεις! :P
θα δοκιμασω το πιλινγκ σου! ακουγεται πολυ καλο κ ευκολο!
ελπιζω να τα ξαναπουμε! :)
φιλια!

Stevista είπε...

Τι μ'ευχαριστείς καλέ; :) Να σου πω θέλω να πασαλείψω το μαλλί με ελαιόλαδο, γιατί φριζάρει συνεχώς και μου τη δίνει στα νεύρα! Επίσης θέλω να δοκιμάσω coconut oil, το οποίο απ'ότι έχω διαβάσει είναι πολύ ενυδατικό και θρεπτικό και για τα μαλλιά, αλλά και για το δέρμα!

Για το πίλινγκ που ανέφερα βάζεις (στο περίπου) 2 με 2,5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και όση ζάχαρη χρειάζεται για να γίνει αρκετά πηκτό το μείγμα. Τα ανακατεύεις όλα μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Αυτή η "συνταγή" θα σου βγάλει προϊόν για αρκετές χρήσεις, το αποθηκεύεις λοιπόν σ'ένα μικρό ταπεράκι (με καπάκι) και όποτε θελήσεις το χρησιμοποιείς, δε χαλάει, αφού είναι από φυσικά συσταστικά! ;)

(έκθεση έγραψα!)

Evangelina είπε...

ααααα τελειο!!!!!!!!! θα το δοκιμασω σιγουρα!όντως το γάλα κ λάδι καρύδας είναι πολύ ενυδατικά κ για το δέρμα κ για τα μαλλιά.. και επίσης κάνουν καλό κ στον μεταβολισμό! χεχε πολλές χρήσεις!
όσο για το λάδι στα μαλλια..δίνει σίγουρα λάμψη.. για φριζάριρισμα δεν ξέρω αν διορθώνει!!!
βλέποντας..και δοκιμάζοντας!!! :))

Stevista είπε...

Ναι είναι πολύ καλό, έμεινα πολύ ευχαριστημένη!! Ξέρεις μήπως που μπορούμε να βρούμε λάδι καρύδας; Δεν έχω ιδέα που να ψάξω..

Evangelina είπε...

μπορεις να βρεις σε μαγαζακια με βιολογικα προιοντα.. επισης πολυ καλο ειναι κ το γαλα αμυγδαλου! κοιτα επισης σε μαγαζια που εχουν αιθερια ελαια..κ αλλα τετοια ηδη!

Stevista είπε...

Teleiaaaa, s'euxaristw poli!! :D Elpizw mono na min einai panakrivo lol, alliws tha to paraggeilw apo ebay :) x

Evangelina είπε...

Δε νομίζω ότι είναι πολύ ακριβό.. (δεν παίρνω κ όρκο βέβαια χεχε) αλλιώς σίγουρα θα βρεις online σε καλή τιμή! :) ΧΧ

Δημοσίευση σχολίου