Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Γνωρίζατε ότι.....

Τα περισσότερα φρούτα, λουλούδια, φυτά που υπάρχουν γύρω μας στην φύση έχουν ευεργετικές ιδιότητες τόσο στην ψυχική μας όσο και στην σωματική μας διάθεση.. εδώ είναι κάποια από αυτά με τις ιδιότητες του..(όπως τις βρήκα σε διάφορες σελίδες ειδικών)

Βασιλικός: Ο βασιλικός είναι τονωτικό αιθέριο έλαιο. Είναι ιδανικός σαν αρωματικό χώρου, ηρεμεί και χαλαρώνει. Είναι αποτελεσματικός στα κρυολογήματα αλλά και σε τσιμπήματα εντόμων.
Γκρέιπ φρουτ: Το αιθέριο έλαιο από γρέιπ φρούτ, είναι αναζωογονητικό και αντικαταθλιπτικό. Βοηθά στη γρήγορη αποβολή τοξινών για αυτό και είναι ιδανικό κατά της κυτταρίτιδας και της παχυσαρκίας. Είναι ιδανικό έλαιο για μπάνιο και μασάζ.
ΔάφνηΤο αιθέριο έλαιο της δάφνης, είναι καταπραϋντικό και κατευναστικό. Είναι ιδανικό για ρευματοειδής παθήσεις, για όλες τις δερματίτιδες και για την τριχόπτωση.
ΔεντρολίβανοΤο αιθέριο έλαιο από δενδρολίβανο, είναι αναζωογονητικό, αντισηπτικό, διεγερτικό και βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση. Ιδανικό για το κρυολόγημα και τη βρογχίτιδα. Δρα ως επουλωτικό σε πληγές και καψίματα.
Δυόσμος: Το αιθέριο έλαιο από δυόσμο, είναι καταπραϋντικό και κατευναστικό. Ιδανικό για τον πονοκέφαλο, τα πρησμένα άκρα αλλά και σε χρόνιες δερματικές παθήσεις.

Κανέλα:Το αιθέριο έλαιο της κανέλας είναι, αντισηπτικό και θερμαντικό. Ιδανικό για τις άτονες επιδερμίδες και τον αρωματισμό του χώρου.
ΛεβάνταΤο αιθέριο έλαιο της λεβάντας, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι αναζωογονητικό και αντικαταθλιπτικό.Είναι ιδανικό για το μπάνιο, την περιποίηση εγκαυμάτων και τσιμπημάτων από έντομα. και για τη φροντίδα κάθε λογής σημαδιών και εκδορών που προκαλούνται στην επιφάνεια του δέρματος. Τονώνει το νευρικό σύστημα βοηθά στους πονοκεφάλους.
ΛεμόνιΤο αιθέριο έλαιο από λεμόνι, είναι αναζωογονητικό, αντιφλωγιστικό τονωτικό, αντιμικροβιακό και στυπτικό. Ιδανικό για τσιμπήματα εντόμων, δερματίτιδες, φλεβίτιδες, κιρσούς αλλά και για δέρματα θαμπά. Προσοχή καλύτερα να μην το χρησιμοποιούμε πριν από την έκθεση σας στο ήλιο. 

Μέντα: Το αιθέριο έλαιο της μέντας, είναι τονωτικό, αντισηπτικό ανακουφίζει από το κρυολόγημα και τον πυρετό. Ιδανικό για καθαρή αναπνοή και για τσιμπήματα από έντομα.
Μύρο:
 Το αιθέριο έλαιο από μύρο, είναι αντιμικροβιακό και αντισηπτικό. Ιδανικό για καλλυντικά, για τις ξηρές και γερασμένες επιδερμίδες.

Πορτοκάλι: Το αιθέριο έλαιο από πορτοκάλι, είναι αναζωογονητικό και αντικαταθλιπτικό. Ιδανικό να τονώνει την θαμπή επιδερμίδα και να δυναμώνει τα μαλλιά. Κατάλληλο για χρήση στο μπάνιο ή στο μασάζ, ωστόσο είναι πολύ ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. 
Τριαντάφυλλο: Το αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο, είναι αντιγηραντικό, ενυδατικό, χαλαρωτικό, τονωτικό σε κουρασμένους μυς. Το τριαντάφυλλο είναι επίσης γνωστό για τις αφροδισιακές του ιδιότητες ενώ βοηθά στην καθυστέρηση της γήρανσης του δέρματος και είναι ιδανικό για τις ξηρές επιδερμίδες. Θεωρείται ένα πολύ ακριβό αιθέριο έλαιο.
Χαμομήλι : Το αιθέριο έλαιο από χαμομήλι είναι ηρεμιστικό, κατευναστικό, αντιοξειδωτικό και αντιφλογιστικό. Ιδανικό και για την φροντίδα όλων των τύπων δέρματος, καθώς περιέχει ισχυρά αντιγηραντικά στοιχεία. Το χαμομήλι είναι κατάλληλο στο μπάνιο, στο μασάζ, αλλά και σε αφρόλουτρα, σαμπουάν και άλλα προϊόντα καθημερινής περιποίησης.


Να σημειώσουμε ότι τα αιθέρια έλαια σαφώς έχουν πολύ καλές ιδιότητες για τον οργανισμό θα πρέπει όμως να προσέξουμε τυχόν αλλεργίες.. και φυσικά τα αποτελέσματα τους δεν υπόσχονται 100% αποτελέσματα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου