Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πάμε για πράσινο τσάι???

 Είναι γνωστό ότι το τσάι σε όλα του τα είδη αποτελεί ένα από τα πιο ευεργετικά ροφήματα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα τελευταία χρόνια στα ''πάνω'' του είναι το πράσινο τσάι, καθώς οι προσφορές του στον οργανισμό είναι πολύτιμες. Ποιες όμως είναι αυτές? Είναι όντως αποτελεσματικό και αδυνατίζει?
 Σαφώς το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, ουσίες δηλαδή που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Βέβαια περιέχει και άλλες σημαντικές ουσίες και βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, φήμες λένε ότι μία κούπα την ημέρα πράσινο τσάι ισοδυναμεί με 3 ποτήρια φυσικού χυμού πορτοκάλι. 
 Πως μας ωφελεί όμως στην υγεία μας? Το πράσινο τσάι έχει αντικαρκινική ιδιότητα, συγκεκριμένα βοηθά την πρόληψη του καρκίνου σε διάφορες μορφές (κυρίως στο παχύ έντερο, στον οισοφάγο, πάγκρεας). Επίσης συμβάλει στην ισορροπία της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Σημαντική του ιδιότητα είναι ότι βοηθά στην προστασία του δέρματος από καρκινώματα, καθώς δημιουργεί ασπίδα προστασίας στο δέρμα από τις ηλιακές ακτινοβολίες. Το πράσινο τσάι είναι ξακουστό και για τις αδυνατιστικές του ιδιότητες.. σε συνδυασμό πάντα με μία ισορροπημένη διατροφή όντως το πράσινο τσάι ενισχύει τον μεταβολισμό μας και βοηθά στην καύση του λίπους.

 Γενικότερα το πράσινο τσάι δεν έχει καμία ιδιαίτερη παρενέργεια στον οργανισμό μας κάθε άλλο μας βοηθά. Αλλά.. θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και κατά προτίμηση να συνοδεύεται με μέλι ή μαύρη ζάχαρη. 
 Το καλύτερο το άφησα για το τέλος... μία χρήσιμη ιδιότητα του είναι ότι αποτελεί βασικό συστατικό για μάσκες ομορφιάς ή αδυνατίσματος.. παρακάτω σας έχω κάποιες ιδέες..

Για τόνωση του δέρματος.. Βάλτε για 10’ στο ψυγείο 2 φακελάκια πράσινο τσάι (βουτηγμένα πρώτα σε νερό) και τοποθετήστε τα σαν κομπρέσα στα μάτια! Θα τα τονώσουν και θα δείχνουν πιο ξεκούραστα!

Για απολέπιση.. Τρίψτε τις φτέρνες και τους αγκώνες σας με τσάι που δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Έπειτα, βρέξτε το τσάι με λίγο νερό και τρίψτε ξανά στο ίδιο σημείο! Θα σας χαρίσει απίστευτη απαλότητα.

Για λάμψη.. Ρίξτε μία κουταλιά αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου σε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και περάστε το στα μαλλιά σας σαν μάσκα μαλλιών και μετά ξεβγάλτε! Τα μαλλιά σας θα λάμπουν 
αισθητά!

Οι προσφορές του πράσινου τσαγιού δεν σταματούν εδώ.. υπάρχουν πολλές συνταγές που το περιέχουν σαν βασικό υλικό τους.. εδώ είναι μία πρόταση για εσάς!

Αφρώδες σαμπάνια φράουλας με άρωμα πράσινου τσαγιού



 Τι θα χρειαστείτε;;
Συστατικά για 4 κούπες :
-3-4 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι
-1 λίτρο. ανθρακούχο νερό 
-700ml ζεστό νερό περίπου στους 70ο Κελσίου (δεν πρέπει να βράσει)
-2-4 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
-16 φράουλες (κανονικού μεγέθους)


  Πως θα το κάνετε;; 
Διαλύστε τη μαύρη ζάχαρη σε ¾ της κούπας (200 ml) ζεστό νερό και βράστε τη μέχρι να γίνει σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει.
-Ρίξτε το τσάι Σαμπάνια Φράουλα στο υπόλοιπο ζεστό νερό ( 500 ml) και αφήστε το για 4 περίπου λεπτά.
-Στραγγίξετε το τσάι και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
-Σε ένα δοχείο αναμίξτε το τσάι και το σιρόπι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
-Κρυώστε το σταδιακά και μετά τοποθετήστε το τσάι στο ψυγείο για 2-4 ώρες.

-Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε σε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση το μίγμα του τσαγιού και συμπληρώνετε με ανθρακούχο νερό.
-Για κάθε ποτήρι πολτοποιείστε 3 φράουλες και αναμίξτε το στο παγωμένο τσάι..σερβίρετε το με πάγο στολίζοντας το με μία φράουλα στην κορυφή του ποτηριού!
-Είναι τέλειο..δοκιμάστε το..Καλή επιτυχία!!
(Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε με ακτινίδιο με ανανά ή με ότι άλλο φρούτο σας αρέσει!!)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου